Baeker Blues

Night

asta theater

02.

11.

2024

Baeker Blues

Night

asta theater

02.

11.

2024

festival

Net als vorig jaar hebben we op 2 november weer een Baeker Blues Night.
Een fantastische avond met gerenommeerde bluesbands uit de regio en van ver daarbuiten!

Dit jaar zullen de volgende bands optreden op deze Baeker Blues Night:

  • Leif de Leeuw Band
  • Chicago Capitols
  • The Blue Clay

Aanvang 20.00 uur.

Voorverkoop 17,50 euro excl 1 euro servicekosten. Dagkassa 20 euro.

De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat.

De band heeft in tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en zelf China. Nadat de band in 2018 en 2019 een Allman Brothers tribute tour heeft gespeeld door Nederland en Europa werd duidelijk wat de ‘nieuwe’ koers van de band moest worden. Een formatie met twee drummers, hammond, bas, twee elektrische gitaren en daarbovenop de prachtige rauwe stem van Sem. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten, met een lekker seventies tintje.

Voor de liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band,
Little Feat, Warren Haynes, Gov’t Mule en Dered and the Dominos is het een ‘must’
om een optreden van de Leif de Leeuw Band te gaan zien!

Chicago Capitols brengt sinds 2019 een rauwe en onversneden Blueservaring naar een alsmaar groeiend publiek. De band begon na amper twee repetities meteen te spelen in clubs en kroegen, en werd ook al snel gevraagd op festivals, met als hoogtepunten main stage Moulin Blues 2023, afsluitende act op Kwadendamme Blues en afsluiter van Blues Traffic Helden. Chicago Capitols is binnen no time een bekende naam geworden in heel Blues liefhebbend Nederland!

De bandleden zijn allen door de wol geverfde muzikanten uit diverse genres en bands waaronder Hoodoo Monks, The Vibrotones, Johnny Cash Tribute Def Americans, Jimi Hendrix Tribute Stepping Stone en veel meer. Wat hen allemaal bindt is de liefde voor Blues… en live knallen!

De Capitols, zoals de fans ze graag noemen, zijn niet alleen een ‘must hear’ maar ook een ‘must see’! Met aanstekelijk enthousiasme, spelplezier en scheurende Bluesharp krijgt frontman Erik iedereen tot in de achterste rij in beweging. De solide en drijvende kracht van de ritmesectie gevormd door Johan en Berry en het vlammende gitaarspel van Jeroen doen de rest. ‘Deze band kan in de zevende versnelling’ is een uitspraak die vaker wordt gehoord. Maak je dus op voor de ultieme Blues Experience!

“Duidelijk dat deze band een publiekslieveling in Nederland is” – Edwin van der Linden, Bluesmagazine, verslag Moulin Blues 2023.

The Blue Clay speelt akoestische blues, folk en americana. Inmiddels bekend door de flinke dosis energie en passie in hun muziek en live optredens! Naast eigen werk speelt de band swingende blues en rock’n’roll nummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek.

 

 

asta

theater

praktische informatie

TIJDSSCHEMA

02.

11.

2024

Zaal open: 19.00 uur

Aanvang optreden: 20.00 uur

TICKETS

Tickets a € 18,50 euro

LOCATIE

Asta Theater, Markt 6a
6191 JG Beek